Izmenjena atmosfera gasova i mešavina

Izmenjena atmosfera prilagođena vašim proizvodima

Različito voće i povrće se respiriše i samim tim kvari različitim stopama. Stopa disanje je zauzvrat određena brojnim enzimskim reakcijama. Salata od povrća je, na primer, sklona enzimskom braonkastom. Različite enzimske reakcije rezultiraju braonkastim krompirom ili jabukom. Ove reakcije se mogu usporiti pakovanjem proizvoda u ispravnu modifikovanu atmosferu.

Naš MAPAX portfolio meša razne gasove za ocenu hrane kako bi stvorio idealnu atmosferu za sve, od seckanih jabuka do mešavina salata - bez menjanja fizičkih ili hemijskih svojstava ili dodavanja bilo kakvih neprirodnih sastojaka. Ovo je prirodna metoda koja rapidno raste u popularnosti širom sveta. U mnogim slučajevima može da dopuni i alternativne metode očuvanja.

Naša MAPAX modifikovana atmosfera za voće i povrće vam može pomoći da:

  • Povećajte prodaju zadovoljavajući rastuću potražnju za svežim i prirodno očuvanim proizvodima
  • Produžite život na polici bez hemikalija i smrzavanja
  • Povećanje trajanja police u lancu distribucije za dane ili čak nedelje
  • Zadržite ukus, teksturu i izgled
  • Poboljšanje efikasnosti proizvodnje i distribucije
“ “
MAPAX za voće i povrće

Ključ uspešne modifikovane atmosferske ambalaže za sveže proizvode leži u ambalaži filma ispravne posredničke trajnosti. To omogućava uspostavljanje poželjne ravnoteže modifikovane atmosfere (EMA), gde je stopa prenosa kiseonika i ugljen-dioksida kroz čopor jednaka stopi proizvodnje disanje. Prava EMA može da inhibira enzimatske reakcije koje izazivaju braonkasto i povećavaju vek trajanja voća i povrća za mnogo dana.

EMA je pod uticajem brojnih faktora kao što su stopa disanje, temperatura, film za pakovanje, zapremina pakovanja, težina popunjavanja i svetlost. Na stopu disanje zauzvrat utiču raznovrsnost, veličina i zrelost proizvoda, kao i obim u kojoj je obrađen. Shodno tome, određivanje optimalne EMA za bilo koju datu stavku je kompleksan izazov koji se može rešiti samo praktičnim eksperimentalnim testovima. Stručnjaci u našim test centrima rado će uraditi testove u stvarnom svetu kako bi uspostavili MAPAX rešenje koje najviše odgovara vašem pojedinačnom voću, povrću ili mešavini.

Šta je sledeće?

Doprete do našeg ekspertskog tima da istražite načine da izvučete više iz svog procesnog toka sa inovacijama omogućenim za gas iz Linde
Kontaktirajte nas