Otkrijte kako procesni gasovi mogu pozitivno da utiču na efikasnost Vašeg procesa!
Snaga hlađenja N2 i CO2
Hlađenje mesa i živine sa ACCU-CHILL

Prednosti kriogenog jeza
Proizvodi kao što su meso i živina skloni su brzom bakterijskom rastu na povišenim temperaturama. Jeza je jedno od najefikasnijih oružja u borbi protiv bakterijskih aktivnosti. Brzo hlađenje mesa i živinskih proizvoda može još više doprineti bezbednosti hrane, pomažući da se rizik od kontaminacije svede na najmanju moguću sumu, posebno u hamburgerima, seckanom mesu, seckanom mesu (kao što su kotleti) i različitim komadima živine. Pored toga, brzo zahlađenje donosi veću fleksibilnost lancu vrednosti mesa i živine, pomažući u eliminisanju uska grla u hladnim ostavama, na primer. Na kraju, ali ne i najmanje najmanje, kriogena jeza pomaže u očuvanju prirodnog kvaliteta mesa i živine zaključavanjem u svežinu, smanjenjem gubitaka prinosa proizvoda i održavanjem ukusa i ukusa.
Razvili smo mnoštvo aplikacija i uređaja koji donose ekološku i fleksibilnost i kvalitetne prednosti gasovitih, tečnih i čvrstih kriogenih agensa za hlađenje stacionarnih i mobilnih aplikacija za meso i živinu. Kriogeni kao što su tečni azot (LIN) i tečni ugljen-dioksid (LIC) su ekološki zvučne alternative konvencionalnim procesima hlađenja, koji često podrazumevaju potencijalno štetne frižidere, velike količine vode ili prašinu i isparenja. Pošto su inertni, ovi kriogeni gasovi takođe ublažavaju rizik od požara ili eksplozije.
Naši ACCU-CHILL chill sistemi Vam daju preciznu temperaturnu kontrolu nad proizvodima kao što su mlevena/mlevena govedina i piletina kako bi se lako formirali na primer, u hamburgerske paštete ili grumene, .
Tokom tranzita, na primer, kriogeni tečni gasovi su efikasan, fleksibilan i nizak način održavanja precizne temperature ohlađenog mesa i pilećih proizvoda. Tokom obrade, CO2 sneg, poznat i kao čvrsti CO2 ili suvi led, veoma je efikasan i jednostavan medijum za hlađenje. Na atmosferskom pritisku, tečni ugljen-dioksid se pretvara u čvrsti ugljen-dioksid sneg na -79ºC (-109ºF). Solidna faza CO2 čini je izuzetno efikasnom za proizvode od mesa/živine u mikserima, blenderima, posudama (kao što su E1 i E2 sanduci za meso), kartonima i kombajnima.