Snaga zamrzavanja  N2 i CO2

Prednosti kriogenog zamrzavanja

Kada se temperatura mesa i živine spusti ispod tačke zamrzavanja, rast mikroorganizama se naglo smanjuje. To je posledica ne samo snižavanja temperature proizvoda, već i smanjenja aktivnosti slobodne tečne vode - čime se lišavaju mikroorganizmi vode koja im je potrebna za metabolizaciju.

Kriogeni zamrzavanje može pomoći da se smanje rizici od kontaminacije posebno za proizvode kao što su hamburgeri, seckano meso, seckano ili namensko meso, isečeno meso (kao što su kotleti) i različiti rezovi živine. Upotreba kriogenog gasa na veoma niskim operativnim temperaturama (obično između -60°C i -100°C) obezbeđuje visoku stopu prenosa toplote za vreme brzog zamrzavanja. Kao rezultat toga, kriogeno zamrzavanje isporučuje efikasnost proizvodnje zajedno sa merljivim poboljšanjima kvaliteta proizvoda, snižavajući gubitke posebno zbog dehidratacije.

Kriogeni zamrzavanje takođe pomaže u održavanju prirodnog kvaliteta mesa i živine. Kada je proizvod zamrznut, formiraju se kristali leda. Što manje i ravnomernije raspoloži kristale, to je kvalitet i ukus zamrznutog proizvoda bolji. Najefikasniji način za stvaranje malih, ujednačenih kristala u celom prehrambenom proizvodu - kako unutar tako i izvan ćelija - jeste brzo zamrzavanje hrane na kriogenim temperaturama.

Razvili smo širok portfolio CRYOLINE zamrzivača koji odgovara Vašim specifičnim zahtevima proizvoda i obrade, Vašim ciljevima protoka i raspoloživom otisku stopala. Naši zamrzivači koriste ugljen-dioksid ili azotne gasove da bi brzo spustili temperaturu mesa i živine, bilo da poboljšaju produktivnost za nizvodne procese ili kao sredstvo prirodnog očuvanja hladnjačama.

Da li Vam je potrebno više informacija?

Otkrijte kako procesni gasovi mogu pozitivno da utiču na efikasnost Vašeg procesa!
Kontaktirajte nas