Snaga hlađenja tečnih i čvrstih gasova
Hlađenje morskih plodova sa ACCU-CHILL

Prevazilaženje izazova bezbednosti i rukovanja kriogenom hladnoćom
Sveža riba i morski plodovi predstavljaju različite probleme u rukovanju i bezbednosti. Brzo gube prvobitni kvalitet zbog visoke aktivnosti vode, neutralnog pH (idealnog za mikroorganizme) i prisustva enzima, koji ubrzano podrivaju i ukus i miris. Slom proteina mikroorganizmima brzo rezultira neprijatnim mirisima. Brzo ali nežno hlađenje je od suštinskog značaja za očuvanje prirodnog kvaliteta morskih plodova.
Nudimo širok spektar namenskih kriogenih rešenja za hlađenje koja Vam pomažu da održite prave temperature obrade ribe i morskih plodova u Vašoj biljci, tokom tranzita i u skladištu. Uz naše tehnologije hlađenja, možete bezbedno da rukujete celim ribljim i ribljim filetima kao i rakovima, račićima, školjkama, dagnjama i drugim školjkama u svim fazama lanca vrednosti morskih plodova.
Naš vodeći portfolio ACCU-CHILL chill rešenja koristi kriogene kao što su tečni azot (LIN) i tečni ugljen-dioksid (LIC) za brzo, efikasno hlađenje. Ovi gasovi su ekološki zvučne alternative konvencionalnim procesima hlađenja, koji često podrazumevaju potencijalno štetne frižidere, velike količine vode ili prašinu i isparenja. Pošto su inertni, ovi kriogeni gasovi takođe ublažavaju rizik od požara ili eksplozije.
Kriogeni tečni gasovi su takođe neprocenjivi tokom tranzita jer obezbeđuju pouzdan, nizak način za održavanje stroge temperaturne kontrole nad ribama i proizvodima od morskih plodova. Na atmosferskom pritisku, tečni ugljen-dioksid se pretvara u čvrsti ugljen-dioksidni sneg na 79ºC (-109ºF). Ova solidna faza CO2 - poznata i kao suvi led - je veoma efikasan i jednostavan medijum za hlađenje tokom distribucije u kontejnerima (kao što su E1 i E2 sanduci), kartoni i kombineti, na primer. Suvi led se takođe može koristiti za preradu ribe, mešanje i blendanje.