Modifikovani gasovi i mešavine atmosfere

Glavni faktori kvarenja pekarskih proizvoda su rast buđi i hemijski slom. Fermentacija takođe može izazvati probleme u pecivima ili hlebovima sa filom. S obzirom da je vodena aktivnost pekarskih proizvoda niska, rast mikroorganizama, osim buđi, obično nije problem.

Koristeći različite gasove za ocenu hrane, razvili smo izbor modifikovanih rešenja za pakovanje atmosfere (MAP) kako bismo produžili vek trajanja hleba, peciva, kolača, kolača, peciva, pita i drugih pečenih dobara bez menjanja fizičkih ili hemijskih svojstava ili dodavanja bilo kakvih neprirodnih sastojaka.

Naša MAPAX modifikovana atmosfera za pečenu robu i poslastičarnicu vam može pomoći da:

  • Povećajte prodaju zadovoljavajući rastuću potražnju za svežim i prirodno očuvanim proizvodima
  • Produžite život na polici bez hemikalija i smrzavanja
  • Povećanje trajanja police u lancu distribucije za dane ili čak nedelje
  • Zadržite ukus, teksturu i izgled
  • Poboljšanje efikasnosti proizvodnje i distribucije
  • Smanjite bacanje hrane
MAPAX za pečenu robu

Buđ je aerobni mikroorganizam koji se može efikasno kontrolisati pakovanjem proizvoda u modifikovanoj atmosferi ugljen-dioksida (CO2) i obezbeđivanjem niskog nivoa zaostavljenog kiseonika (manje od 1%). Ovo produžava život na polici za nekoliko vrednih dana. Kombinujući različite gasove za proizvodnju hrane, naš MAPAX asortiman modifikovane atmosfere za pečenu robu posebno je pogodan za ražni hleb, slatke pekarske proizvode, pite i unapred ispečen hleb.

U slučaju danskih peciva i drugih ledenih pekarskih proizvoda, prekomerni nivoi CO2 mogu nepovoljno uticati na pojavu glazure tako što će se rastvoriti u mast i do uzrokovati da se glaza 'istopi'. MAPAX balansira koncentraciju CO2 azotom kako bi izgled proizvoda ostao nepromenjen. U kombinaciji sa barijerom materijala, MAPAX daje još efikasniju zaštitu od gubitka ili adsorpcije vlage.

Da li Vam je potrebno više informacija?

Otkrijte kako procesni gasovi mogu pozitivno da utiču na efikasnost Vašeg procesa!
Kontaktirajte nas